Over Kavóca

Het Kamper Vocaal Ensemble 'Kavóca' is een kamerkoor van rond de 30 zangers, met zorg opgebouwd uit de particuliere zanglespraktijk van Luthine Postuma. Naast haar optredens als sopraansoliste heeft zij de muzikale leiding over het ensemble. Alle zangers volgen zanglessen bij Luthine, sommigen al 24 jaar!

Meer weten over Kavóca

Kavóca treedt regelmatig op in zelfstandige concerten onder de paraplu van de Stichting Bevordering van de Nederlandse Zangkunst (1996). Hieruit is ook het semi-professionele kleinkoor ontstaan, dat optreedt in tal van verschillende (ad-hoc) bezettingen o.a.: kwartet, dubbelkwartet, triplekwartet en kleinkoor (+/- 18 zangers).

Het muzikale aanbod is veelzijdig: oratorium, opera, operette en musical; het staat allemaal op het repertoire.
'Kavóca' verleent haar medewerking aan uitvoeringen van andere koren, orkesten, kerkdiensten, jubileum-festiviteiten, landdagen, congressen, enz.

Kavóca's buitenlandse concertreizen: 
2016 Pápa Hongarije
2015 Dresden-Leipzig
2012 Venetië
2009 Praag
2008 en 2007 Engeland
2003 en 2001Hongarije

'Kavóca' treedt op in het hele land, zoals in Amsterdam, Barneveld, Haarlem, Renkum en Lunteren

Dirigente

vocaliste - dirgente - vocalcoach

Luthine Postuma behaalde haar diploma solozang bij Jeanne Companjen en haar diploma koordirectie bij Jos Vermunt en Operaklas bij Marius Kemler aan het Conservatorium in Zwolle. Na haar studie ontving zij zanglessen van Aafje Heynis, Masterclasses zang van Cora Canne-Meyer en de Amerikaanse zangeres Isabella Ganz. Sinds 1998 volgde zij workshops in Engeland bij o.a. Sir David Willcocks,Paul Leddington Wright en John Rutter.In september 2008 nam zij deel aan een negendaagse workshop koordirectie en solozang o.l.v. dirigent Peter Philips en zangcoach Gishlain Morgan (Tallis Scolars). In 2010, 2012 en 2015 volgde zij intern stage bij St. John’s College Choir in Cambridge. Naast haar optredens als sopraansoliste en in adhoc ensembles heeft zij de muzikale leiding over het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavóca’.   

Sinds 2012 participeert Luthine jaarlijks freelance in Kamerkoor ‘Sine Nomine’
o.l.v. Andy Cope in Engeland en sinds 2008 jaarlijks freelance in het
kamerkoor ‘The Coventry Singers’, o.l.v. BBC dirigent Paul Leddington Wright.

Veelvuldig treedt zij op met het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavóca’, ontstaan vanuit haar particuliere zanglespraktijk. In de loop van de jaren is er een wederkerige samenwerking ontstaan met hoogstaande Engelse koren en dirigenten. Internationale optredens van Kavóca o.a. in Duitsland, Hongarije, Engeland en Italië getuigen hiervan. Optredens waaraan grote voorbereiding en inzet ten grondslag ligt. De volwassenheid van dit Kamper kamerkoor verraadt gedegen scholing en is mede uitstraling van de lange en vruchtbare zangpedagogische carrière van Luthine Postuma. Zij weet ook jonge mensen te interesseren voor de zangkunst, zoals blijkt uit de optredens van haar leerlingen binnen Young Kavóca (ook aanwezig in Venetië) & Kavóca Kids.

In eigen beheer organiseerde en leidde Luthine Kavóca’s concert-& studiereizen:
2001 en 2003 en 2016 Hongarije 2007 en 2008 Coventry, Cambridge 2009 Praag
2012 Venetië, 2015 Dresden en Leipzig.
Sinds 2012 coacht zij jong talent en verleent zij stageplaatsen aan Conservatoriumstudenten.
Regelmatig wordt zij geraadpleegd voor repertoire opbouw- en studie coaching.
* lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen NVZ
* In 2014 ontving zij een koninklijke onderscheiding voor cultuur

In 2014 ontving Luthine Postuma een koninklijke onderscheiding voor cultuur

Meer info

Kavóca Kids

Op deze plaats willen wij u graag informeren over de zanglessen van de kinderen (in de basisschoolleeftijd) 'Kavóca Kids' bij Luthine Postuma. Vanaf de herfstvakantie tot en met het Adventsconcert én voor Pasen en de Koninginnedagaubade wordt er wekelijks gerepeteerd. Wat in 2006 startte als een soort projectkoor is uitgegroeid tot een enthousiaste groep zingende jongelui. Mede door wederzijds enthousiasme en inzet is een prima niveau bereikt. De reacties van de toehoorders zijn altijd erg lovend en ontroerend.

Instromen bij Kavóca?

Kavóca heeft momenteel ruimte voor twee alten en twee (eerste) tenoren. Ben jij een gedreven amateurzanger met ambitie of een reislustige (semi) professional? Beschik je over ruime zang-/koorervaring, hou je van divers repertoire en ben je op zoek naar uitdaging? Beschik je over voldoende tijd om deel te nemen aan Kavóca's uitgebreide concertagenda? Of wellicht verbind je je liever op projectbasis??

De wekelijkse partijrepetitie voor tenoren vindt plaats op woensdagavond van 20.45 uur tot 22.00 uur en voor alten op donderdagavond van 19.30 uur tot 20.45 uur. Deze repetities vinden plaats bij de dirigente thuis.

Daarnaast is er met regelmaat een repetitie voor het hele ensemble op woensdagavond of op zaterdagmiddag en wordt er een aantal keren per jaar een studiedag of -middag gehouden. Deze zijn meestal in de Burgwalkerk in Kampen of de Bron in IJsselmuiden.

Neem contact op met de dirigente Luthine Postuma, luthine@kavoca.com of 

06-42251444

Koorleden
Bekijk de koorleden

Studio 25
Henk Steenbeekhof 25
8264BZ Kampen, Ov, Nederland

Luthine Postuma
06-42251444/038-3326029 - luthine@kavoca.com 
Els Bosch
06-10275887 - henk.bosch@hetnet.nl
KvK : 41025403 
Bankrekeningnummer: NL94 RABO 03312020 50
t.n.v. Stichting Bevordering Nederlandse Zangkunst.

Stel een vraag

Versturen