´Connection through art/music´ tijdens Kampens partnerstedentreffen

In het weekend van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei ontvangt de gemeente Kampen afgevaardigden uit de partnersteden Pápa, Eilat, Soest en Meinerzhagen.
De internationale gasten worden vergezeld door meerdere kunstenaars en musici  om gezamenlijk met Kamper kunstenaars inhoud te geven aan het thema: 
‘Connection through art/music’.

De Stichting Kampen Internationale Samenwerking (KIS) heeft zich deze uitdaging gesteld: 
connecties maken door kunst en muziek, in Kampens historische binnenstad.

Het Kamper Vocaal Ensemble ´Kavóca’ onder leiding van Luthine Postuma 
werkt samen met Pápa Barok-dubbelkwartet ‘Brezza D' Barocco’ tijdens Kampens partnerstedentreffen.

Dubbelconcert in Ikonenmuseu
Zaterdagmiddag 26 mei van 13.30-14.30 uur verzorgt Pápa Barok-dubbelkwartet ‘Brezza D' Barocco’, een concert zang en dans in prachtige kostuums, in het Atrium van het Ikonenmuseum in afwisseling met het kleinkoor uit ‘Kavóca’. Belangstellenden welkom!
Buitenkerk
In de Buitenkerk zijn op zaterdag vanaf 11.00-18.00 uur diverse inloopoptredens vanuit Quintus, 
Hongaarse, Duitse en Israëlische koren in afwisseling met instrumentale ensembles. In deze kerk is gelijktijdig een expositie van deelnemers uit alle partnersteden. Door een interactief programma wordt verbinding tot stand gebracht tussen de inwoners uit Kampen, in de Buitenkerk, op de Plantage markt, bij De Vlag van Kampen, in Quintus Openhuis en met alle partnersteden. Hierin staat het verbinden van culturen centraal.

Het slotconcert in de Buitenkerk door ‘Kavóca’ met Jurjan Lipke (orgel/piano) in afwisseling met Pápa Barokdubbel-kwartet. Om gezamenlijk ook letterlijk uitvoering te geven aan het thema van dit Internationale Partnerstedentreffen wordt met alle aanwezigen een canon gezongen op muziek van J. Haydn in vier verschillende talen: Nederlands, Hongaars, Duits en Engels, te midden van de expositie en wellicht met dans van Pápa Barok8. 
Een synthese van meerdere culturele aspecten: muziek, taal en dans omringt door kunst.Belangstellenden welkom! Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanvang: 20.00
Kerkdienst in Lutherse kerk
De afsluiting van het Partnerstedentreffen is op zondag 27 mei met een kerkdienst in de Lutherse Kerk te Kampen.De dienst begint om 10.00 uur. Voorganger is ds. Jan Bouma. Muzikale medewerking kleinkoor uit ‘Kavóca’.Belangstellenden eveneens welkom.Zie ook www.kampeninternationaal.nl 

Studio 25
Henk Steenbeekhof 25
8264BZ Kampen, Ov, Nederland

Luthine Postuma
06-42251444/038-3326029 - luthine@kavoca.com 
Els Bosch
06-10275887 - henk.bosch@hetnet.nl
KvK : 41025403 
Bankrekeningnummer: NL94 RABO 03312020 50
t.n.v. Stichting Bevordering Nederlandse Zangkunst.

Stel een vraag

Versturen