Beleef de Vrijheid!

Zaterdag 21 april aanstaande vindt een bijzonder dubbelconcert plaats in de Ontmoetingskerk (Schor 4) in Lelystad, door Harmonieorkest Lelystad
in samenwerking  met het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavóca’.

Afwisseling troef
De beide dirigenten Dethmer Jan van Heerde (Harmonieorkest Lelystad) en Luthine Postuma (Kavóca) hebben een prachtig en afwisselend programma samengesteld.

Kavóca en het Harmonieorkest treden ook voor het voetlicht met eigen werken. Zo brengt ‘Kavóca’ deze avond een aantal lichte muziek nummers, waar onder `Als wij niets doen’ uit de musical ‘Soldaat van Oranje’.
Jurjan Lipke begeleidt Kavóca daarbij op vleugel/orgel.
Het Harmonieorkest brengt o.a. ‘Concerto d'amore’ in een bewerking van Jacob de Haan.
The Armed Man, a Mass for Peace
Gezamenlijk worden enkele delen uit 'The Armed Man, a Mass for Peace' uitgevoerd.
Het is de titel van een aangrijpende ‘mis voor vrede’, gecomponeerd door Karl Jenkins (b. 1944) en voor het eerst uitgevoerd in het jaar 2000 in het kader van de Millenniumviering. Jenkins heeft het werk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog. Tevens staat dit werk symbool voor alle oorlogsslachtoffers wereldwijd, vandaar ook het gebruik van verschillende wereldtalen en dichters binnen dit werk. U hoort vanavond hieruit vier werken: ‘Sanctus’, ‘Hymn before action’, ‘Agnus Dei’ en ‘Now the guns have stopped’ (Lucie Tromp-alt).

 Binnen de thematiek van veiligheid hoort u nog uit de film  'As it is in heaven' het ontroerende ‘Gabriellas Sang’ naar een arrangement van K. Gäble en de ‘Exodus song’
in een bewerking van Johan de Meij.

 Het belooft een mooie muzikale avond te worden!

Studio 25
Henk Steenbeekhof 25
8264BZ Kampen, Ov, Nederland

Luthine Postuma
06-42251444/038-3326029 - luthine@kavoca.com 
Els Bosch
06-10275887 - henk.bosch@hetnet.nl
KvK : 41025403 
Bankrekeningnummer: NL94 RABO 03312020 50
t.n.v. Stichting Bevordering Nederlandse Zangkunst.

Stel een vraag

Versturen