23ste Kavóca  Adventsconcert

'Adoration'

Anselm Grün

Muziek biedt ons een
venster op de eeuwigheid
In musiceren zijn tijd en 
eeuwigheid met elkaar
verbonden

In de historische en sfeervolle Buitenkerk klinken elk jaar de prachtige meldoieën van bekende componisten tijdens het traditionele Adventsconcert. Al 23 jaar brengt Kavóca dit concert, onder leding van Luthine Postuma, vol passie ten gehore

Het concert is thematisch opgebouwd volgens Engelse traditie, met ‘Adoration’ (aanbidding) als rode draad. U hoort werken van oude bekende componisten als Tchaikovsky, delen uit de ‘Messiah’ van Händel en delen uit Cantate 65 van Bach (‘Sie werden aus Saba alle kommen’), naast een selectie van Christmas Carols voor koor en orkest van eigentijdse componisten als Leddington Wright, Rizza, Willcocks en Rutter, waarvan enkele met de toehoorders.

"Adoration" - Aanbidding als Rode Draad

Voor Luthine en Kavóca is het adventsconcert meer dan puur een concert. 'Voor ons is de adventsperiode de opmaat naar kerst, die ons een kader geeft voor bezinning.  Advent betekent dat we mogen 'verwachten'. Dat roept ook vragen op: 'Wat hebben velen te verwachten? En 'van wie?. met advent kijken we verwachtingsvol uit naar de Messias, de heelmaker. Alles wat op aarde niet te herstellen is, zal ooit wel hersteld worden. Een bijziondere en troostvolle boodschap die we mogen uitdragen en verklanken binnen dit concert. Onze afwisseling in muziekstijlen staat symbool voor : Advent en Kerst is voor iedereen!

Studio 25
Henk Steenbeekhof 25
8264BZ Kampen, Ov, Nederland

Luthine Postuma
06-42251444/038-3326029 - luthine@kavoca.com 
Els Bosch
06-10275887 - henk.bosch@hetnet.nl
KvK : 41025403 
Bankrekeningnummer: NL94 RABO 03312020 50
t.n.v. Stichting Bevordering Nederlandse Zangkunst.

Stel een vraag

Versturen